بررسی تأثیر برنامه ایمن‌سازی در برابر استرس بر استرس ادارک شده پرستاران شاغل در بخش روان - سیدرضا مظلوم; فاطمه دربان; سعید واقعی; مرتضی مدرس غروی; مسعود کاشانی لطف‌آبادی; محمد شاد (Mashhad University of Medical Sciences, 2012)
مقدمه: پرستاران شاغل در بخشهای روانپزشکی سطح بالایی از استرس را در زندگی حرفهای خود تجربه میکنند؛ بنابراین استفاده از شیوه‌های پیشگیرانه و کارآمد مدیریت استرس، ضروری بهنظر میرسد. هدف: هدف از این مطالعه، تعیین تأثیر برنامه ایمنسازی در برابر استرس بر استرس ادراکشده پرستاران شاغل در بخش روان میباشد. روش: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی بود که در سال 1390 بر روی 60 نفر از پرستاران و بهیاران شاغل در بیمارستان ابنسینا شهر مشهد،که بر اساس تخصیص تصادفی به 2 گروه مساوی آزمون و شاهد تقسیم شدند، انجام شد. مداخله شامل برنامه ایمنسازی در برابر استرس، متشکل از کارگاه 2 روزة 8 ساعته به فاصله یک هفته بود که برای گروه آزمون اجرا شد. ابزارگردآوری دادهها، مقیاس استاندارد استرس ادراکشده کوهن بود که در سه مرحله قبل از مداخله، پایان جلسه دوم و یک ماه بعد از مداخله تکمیل شدند. قابل ذکر است که نمره کسب شده بالاتر، نشاندهنده استرس کمتر است. داده ها توسط اس پی اس اس 5/11 با استفاده از آمار توصیفی و تحلیلی تی مستقل و آنالیز واریانس تحلیل گردید. یافتهها: یافتهها نشان داد میانگین نمره استرس گروه ایمنسازی در برابر استرس،در گروه آزمون از 7/4±2/32 قبل از مداخله به 9/7±4/36 بعد از مداخله و 9/4±1/40 در مرحله پیگیری یکماه بعدافزایش یافت (0001/0p