Формування інтелектуальної компетентності майбутніх учнів гуманітарних спеціальностей у контексті педагогічної науки США - Марія Радишевська (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
Стаття присвячена вивченню педагогічного досвіду США щодо підготовки майбутніх учителів гуманітарних спеціальностей. З'ясовано ступінь розробленості проблеми формування інтерактивної компетентності у зарубіжній літературі. Визначено механізми та принципи формування цієї компетентності. Обґрунтовано необхідність її формування у процесі фахової підготовки. Статья посвящена изучению педагогического опыта США в подготовке будущих учителей гуманитарных специальностей. Рассматривается степень разработанности проблемы формирования интерактивной компетентности в зарубежной литературе. Определены механизмы и принципы формирования данной компетентности. Обосновывается необходимость её формирования в процессе профессиональной подготовки учителей. The article is dedicated to the study of the USA education experience in preparing future Humanities teachers. It highlights the development level of the interaction competence formation described in the foreign literature. The author defines the mechanisms and principles of the interaction competence and accounts for the necessity of its formation in the process of professional training