Рухова активність у мотиваційно-ціннісних орієнтаціях студентів - Анатолій Васильович Цьось; Андрій Богданович Шевчук; Ольга Зіновіївна Касарда (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті висвітлено особливості вільного часу студентів, їхнє ставлення до різних видів рухової актив-ності. Виявлено, що більшості (54 %) не вистачає вільного часу. Це підкреслює нераціональний розподіл видів діяльності в способі життя. 72 % респондентів вважають свій рівень фізичної підготовленості середнім, 10,84 % - високим. Загалом 60 % молоді виконували фізичні вправи для зменшення маси тіла й лише 27,43 % -для збільшення. Медичні апарати для корекції маси тіла застосовували лише 2,16 % опитаних. Бажання займатися різними видами рухової активності в майбутньому виявила лише чверть студентів.