بررسی ارتباط وزن نوزاد با شیوع و شدت پرولاپس ارگان های لگن - اشرف دیرکوند مقدم (Mashhad University of Medical Sciences, 2012)
مقدمه: پرولاپس ارگان های لگن یکی از اختلالات شایع زنان است که بیش از نیمی از زنان زایمان کرده در مراحلی از زندگی، این اختلال را تجربه می کنند. مطالعه حاضر با هدف بررسی ارتباط وزن نوزاد با شیوع و شدت پرولاپس ارگان های لگن انجام شد. روش‌کار: این مطالعه مقطعی در سال 1384 بر روی 365 نفر از مراجعین به مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان دره شهر از توابع استان ایلام انجام شد. افراد با روش نمونه گیری آسان وارد مطالعه شدند. گردآوری داده ها با استفاده از پرسشنامه، فرم ثبت معاینات و با روش مصاحبه و مشاهده انجام شد. معاینه واژینال بر اساس سیستم POPQ انجام شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 14) و آزمون کای دو انجام و از تست های آمار توصیفی جهت بررسی فراوانی و میانگین ها استفاده شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته‌ها: از 365 زن مورد مطالعه، 2/19 درصد بدون پرولاپس و 8/80 درصد دارای درجات متفاوتی از پرولاپس بودند. شایع ترین نوع پرولاپس شامل پرولاپس درجه دو (8/56%) و دیواره قدامی (3/72%) بود. بر اساس آزمون آماری من ویتنی، بین وزن نوزادان و پرولاپس ارتباط آماری معنی داری وجود داشت (11/0=p). نتیجه‌گیری: پرولاپس ارگان های لگن شایع و با وزن نوزادان متولد شده ارتباط داشت.