STUDIES REGARDING INFLUENCE OF PHYSICAL TRAINING ELEMENTS SPECIFIC TO THE BASKETBALL GAME UPON OF MUSCLE TISSUE - Iulius Sorin BĂRBUICĂ (Cluj University Press, 2015)
Throughout a sports effort, the sportspeople's bodies are subject to many factors, either good or bad, which lead in many structural and functional changes in the organs and their functionality. Thus, one can meet a number of metabolic and enzymatic changes in the musculoskeletal, circulatory and respiratory systems. This paper presents some elements of physical preparation that are specific to the basketball game and the way they influence muscle tissue. Influenţa elementelor de pregătire fizică specifică jocului de baschet asupra metabolismului ţesutului muscular. În timpul efectuării unui efort sportiv organismul sportivului este supus unor multitudini de factori, benefici sau malefici, în urma cărora se produc numeroase modificări structurale şi funcţionale atât la nivelul organelor, cât și la nivelul funcționalității acestora. Astfel putem întâlni o serie de modificări la nivelul aparatului locomotor, circulator, respirator, la nivel metabolic și enzimatic. În lucrarea de față sunt prezentate câteva din elementele de pregătire fizică specifice jocului de baschet şi modul cum influenţează acestea ţesutul muscular. Cuvinte cheie: ţesut muscular, pregătire fizică, jocul de baschet