کاربردتصویربرداری اولتراسونیک درارزیابی عملکردعضلات کف لگن - فریده دهقان منشادی; زینت قنبری; معصومه گیتی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2013)
مقدمه و اهداف در دو دهه اخیر مطالعات زیادی با استفاده از تصویربرداری اولتراسونوگرافیک و بررسی شاخص هایی مانند میزان تحرک مثانه یا مجرای ادرار به شناسایی ساختارومورفولوژی کف لگن، تشخیص اختلالاتی مانند پرولاپس وبی اختیاری ادراری ونیز تعیین شدت آنها پرداخته اند. با توجه به جایگاه تصویربرداری اولتراسونوگرافی درتوانبخشی واهمیت ارزیابی عملکرد و ساختارعضلات کف لگن برای فیزیوتراپیست ها ، مقاله  حاضر مبانی کاربردی دوروش متداول اولتراسونوگرافی ترانس ابدومینال و ترانس لبیال رادرارزیابی عملکردعضلات کف لگن ارائه خواهد نمود. نتیجه گیری اولتراسونوگرافی به دوروش ترانس ابدومینال و ترانس لبیال با هدف ارزیابی عملکرد عضلات کف لگن معرفی شده است. هرچندحساسیت روش ترانس لبیال در مقایسه با روش ترانس ابدومینال بیشتر و احتما ل خطای اندازه گیری آن کمتر است، عدم نیاز به در آوردن لباس ،انجام سریع تصویربرداری و مشاهده حرکت مثانه توسط بیماراز مزایای روش ترانس ابدومینال محسوب می شوند.