بررسی اثر شش هفته تمرینات حس عمقی بر درد گردن و ناتوانی گردن دندان پزشکان عمومی زن - آناهیتا بلندیان; امیر لطافت کار; بیژن فروغ; سید صدرالدین شجاع الدین; پانته آ بلندیان (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2019)
مقدمه و اهداف اختلالات اسکلتی- عضلانی و درد گردن بین دندانپزشکان بسیار شایع میباشد. هدف از مطالعه حاضر تاثیر تمرینات حس عمقی بر درد گردن و ناتوانی گردن دندانپزشکان زن با درد گردن مزمن غیراختصاصی میباشد. مواد و روش ها بر اساس پرسشنامه ای که بین دندانپزشکان توزیع شد، 24 نفر از دندانپزشکان که بر اساس سن و جنس همگن بودند و در سه ماه گذشته درد گردن داشتند، انتخاب شدند. آزمودنی ها به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند؛ گروه اول تمرینات حس عمقی دریافت کردند و گروه دوم هیچ مداخلهای دریافت نکردند. اندازه گیری درد گردن و ناتوانی گردن در ابتدا و پس از شش هفته مداخله صورت گرفت. آزمونهای آماری کولموگروف-اسمیرنف و ویلکاکسون برای تجزیه و تحلیل آماری دادهها استفاده شد (05/0≥α). یافته ها نتایج تحقیق بیانگر کاهش معنادار درد گردن (0/006=P) و ناتوانی (0/008=P) بعد از شش هفته تمرینات حس عمقی بود. نتیجه گیری نتایج تحقیق حاضر نشان داد مداخله تمرینات حس عمقی در کاهش درد و ناتوانی گردن در دندانپزشکان دارای گردندرد مزمن موفق بوده است. با توجه به اندازه اثر بالای گزارششده برای تمرینات حس عمقی، پیشنهاد میشود که این برنامه تمرینی برای اصلاح گردندرد مزمن و عدم تعادل عضلانی مورد استفاده قرار بگیرد.