AXIOMATICA ŞI NORMATIVITATEA ÎN EDUCAŢIE - USM ADMIN (Moldova State University, 2013)
În articol se abordează două probleme prin comparaţie: problema axiomelor în educaţie şi problema normei în edu- caţie. Axiomatica determină, în mare parte, dezvoltarea teoriei educaţiei şi stabilitatea cadrului normativităţii. În acelaşi timp, normele în educaţie validate în timp pot deveni axiome. Cuvinte-cheie: axiomă, axiomatică, metodă axiomatică, normă, normativitate, standarde, standardizare.