CONEXIUNE ȘI CONTINUITATE ÎN ORGANIZAREA PROCESULUI DE INSTRUIRE ÎN ȘCOALA SUPERIOARĂ - Tatiana REPIDA; Mihail PAIU; Carolina ŢURCANU (Moldova State University, 2018)
În articol este argumentată abordarea realizării interconexiunii și continuității procesului didactic (componenta Metodologia de predare-învățarea) în învățământul superior. Accentul este plasat pe aplicații în cadrul cursurilor și seminarelor, pe învățare prin proiecte, pe utilizarea Tehnologiilor Informaționale și Comunicaționale (TIC) în procesul didactic. Se analizează opiniile studenților referitor la rolul pe care îl au metodele de predare-învățare în programul de studii universitare. CONNECTION AND CONTINUOUS PROCESS ORGANIZATION TRAINING IN HIGH SCHOOL The article gives arguments to the approach of achieving the approach to realizing the interconnection and continuity of the didactic process (the component of teaching-learning methodology) in higher education. Emphasis is placed on applications in courses and seminars, on project learning, on the use of Information and Communication Technologies (ICT) in the teaching process. It analyzes students' opinions on the role of teaching-learning methods in the university education program.