مقایسۀ هوش هیجانی منجیان غریق بر اساس جنسیت و سابقه (Sport Sciences Research Institute, 2014)
هوش هیجانی قابلیت درک و شناخت هیجانات خود و دیگران و کنترل و مدیریت آنهاست. هدف از پژوهش حاضر مقایسۀ هوش هیجانی، و مؤلفه‌ها و خردهمقیاس‌های آن بر اساس سابقه و جنسیت و سپس تعیین اولویت هر یک از  خردهمقیاس‌های هوش هیجانی در میان منجیان غریق است. جامعۀ آماری در این پژوهش کلیۀ منجیان غریق درجۀ یک و دو استان‌های تهران، البرز و خراسان رضوی بودند، که از این میان 100 منجی غریق (52 مرد و 48 زن) بهصورت تصادفی انتخاب شدند. ویژگی‌های فردی و زمینه‌ای با استفاده از پرسش‌نامۀ پژوهشگرساخته جمع‌آوری شد. برای سنجش هوش هیجانی از پرسش‌نامۀ هوش هیجانی بار-آن استفاده شد، که دارای 90 سؤال بود و 15 خردهمقیاس را در قالب پنج مؤلفۀ هوش درونفردی، هوش بین فردی، مدیریت فشار روانی، سازگاری و خلق عمومی می‌سنجید. داده‌ها از طریق تحلیل واریانس دو عاملی و آزمون ناپارامتریک فریدمن برای رتبه‌بندی خردهمقیاس‌ها تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها نشان دادند که تفاوت معناداری در هوش هیجانی و مؤلفه‌ها و خردهمقیاس‌های آن میان منجیان غریق وجود ندارد. همچنین ویژگی‌های مسئولیت‌پذیری اجتماعی، شادمانی و روابط بین فردی بهترتیب در بالاترین سطح جای داشتند. بهطورکلی نتایج پژوهش حاضر بیانگر سطح مطلوب هوش هیجانی در منجیان غریق بود.