بررسی اثربخشی پروتز کاشت حلزون و سمعک روی حافظه فعال واج‌شناختی - اصغر حق جو; زهرا سلیمانی; هوشنگ دادگر (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2018)
مقدمه و اهداف کمشنوایی مرتبط با کاهش فعالیتهای شناختی است. استفاده از وسایل کمک شنیداری تاثیر مشکلات شنوایی بر مشکلات شناختی را کم میکند. هدف مطالعه حاضر بررسی اثربخشی پروتز کاشت حلزون و سمعک روی توانایی حافظه فعال واج‌شناختی بود. مواد و روش ها تحقیق حاضر یک مطالعه مقطعی است و دارای حجم نمونه 63 کودک فارسی‌زبان در پایه اول دبستان (21 کودک کاشت حلزون، 21 کودک کاربر سمعک و 21 کودک شنوای طبیعی) بود. ابزار سنجش آزمون تکرار ناکلمه سیاحی و همکاران و خردهآزمون‌های فراخنای اعداد در ترتیب مستقیم و معکوس نسخه 4 وکسلر بود. یافته ها یافتهها نشان داد میانگین نمرات حافظه فعال واج‌شناختی در کودکان شنوای طبیعی در مقایسه با کودکان کم‌شنوای دارای کاشت حلزون و کاربر سمعک به ‌طور معناداری بالاتر بود (01/0P<)، اما تفاوت معناداری در میانگین نمرات حافظه فعال واج‌شناختی بین کودکان کم‌شنوای دارای کاشت حلزون و کاربر سمعک دیده نشد (05/0P>). نتیجه گیری بین کودکان آسیب شنوایی و شنوای طبیعی در حافظه فعال واج‌شناختی تفاوت دیده شد. این نشان‌دهنده نقش شنوایی در رشد حافظه فعال واج‌شناختی است؛ بنابراین به نظر میرسد که در مطالعه حاضر نوع استفاده از وسایل کمکشنیداری پروتز کاشت حلزون و سمعک تاثیری بر مهارت حافظه فعال نداشته است.