ÇOCUK KLİNİĞİNDE ÇALIŞAN HEMŞİRELERİN ROL VE İŞLEVLERİNİ UYGULAMA DÜZEYLERİ - Rana Yiğit; Selda Yüzer (Hemşirelikte Araştırma Geliştirme Derneği, 2007)
Bu araştırma, çocuk kliniklerinde çalışan hemşirelerin sahip olması gereken rol ve işlevleri ve bunlarıuygulama düzeylerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma, 2004 yılında kamu ve üniversite hastanelerindeçalışan 81 hemşireyle yapılmıştır. Veriler araştırmacılar tarafından geliştirilen "Çocuk Hemşirelerinin Rol veİşlevlerini Uygulama Ölçeği" yardımıyla elde edilmiştir. Araştırma sonunda; hemşirelerin bakım verici vesağlığı koruyucu rollerini en üst düzeyde, danışmanlık rollerini ise en alt düzeyde yerine getirdikleri görülmektedir.Lisans mezunu, bekâr ve üniversite hastanelerinde çalışan hemşirelerin; rol ve işlevlerini, diğer hemşireleregöre daha yüksek düzeyde yerine getirdikleri görülmektedir