بررسی عوامل مؤثر بر ارجاع به نوتوانی قلبی - SH Salarvand; S Salarvand (Vesnu Publications, 2008)
چکیده مقدمه: بيماريهاي قلبي عروقي علت عمده ناتواني و مرگ در زنان و مردان است. نوتواني قلبي سبب كاهش ماندن در بيمارستان و اعادة زودتر سلامتي و عملكرد مطلوب بيمار مي شود. به طوري كه بعد از ترخيص از بيمارستان فرآيند دوباره به حالت عادي برگرداندن مددجو، در خانه ادامه مي يابد، هدف از آغاز نوتواني قلبي بلافاصله بعد از حادثه ميوكاردي، مقابله با اثرات منفي بهم خوردن وضع سلامتي تا افزايش آموزشهاي سازگاري، همچنين وقت ايدهآلي براي آغاز آموزش و حمايت روان شناختي است. مواد و روش‌ها: در اين مطالعه جهت بررسي ارجاع به نوتواني  قلبي از مرور متون واز جستجوي سايتهاي اينترنتي و مجلات، مقالات استفاده شد و كليد واژههاي مورد استفاده  cardiac rehabilitation, referral, nursing,  elderly, بودند. نتايج: بررسي متون، عوامل مؤثر بر ارجاع نوتواني قلبي را نشان داد كه اين عوامل به طور خلاصه عبارتند از جنس بيمار، وضعيت تأهل، جنس پزشك، مسؤليتهاي خانوادگي، وضعيت اشتغال، سالمندي، بيماريهاي زمينهاي، قوميت و نژاد، نزديكي به مراكز خدمات توانبخشي، نوع مشكل قلبي، وضعيت بيمه و عوامل رواني اجتماعي مانند افسردگي، اضطراب، خودكفايي و حمايت اجتماعي بودند. و عوامل ديگري را كه ميتوان در موفقيت CR مؤثر دانست كه پيروي، عدم پيروي و عواملي كه بيماران را در تغييرات شيوه زندگي ناتوان مي كند، از آن مهم است. بحث: موانع شركت و پيروي در برنامه نوتواني بايد شناخته و مورد توجه قرار گيرند داده هاي مطالعه مي توانند براي كاركنان در كمك به بيماران و خانواده هايشان در بررسي و اصلاح شيوة زندگي شان و وضعيت و فعاليت جسماني مفيد باشد،  هدف نوتواني  قلبي، كمك به مددجو در رسيدن به سطح مطلوب استقلال در يك دورة كوتاه بوده، براي رسيدن به اين هدف، بيماران، پرستاران و همة اعضاي تيم توانبخشي بايد اهداف واقع بينانهاي را براساس بررسي وضعيت بيمار تدوين نمايند. در اين صورت تركيب نوتواني و پيشگيري ثانويه ميتواند استانداردي براي مراقبت بيماران مبتلا به بيماري‌هاي قلبي كرونري باشد. كليد وا‍ژهها: نوتوانی قلبی، شیوة زندگی، ارجاع، خدمات توانبخشی