Доцільність використання елементів системи фізичного виховання Київської Русі в сучасній українській школі - Ніна Деделюк (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Статтю присвячено визначенню основних закономірностей функціонування фізичного виховання в Київській Русі: зв'язку фізичного виховання зі світоглядом, способом життя та місцем проживання населення; взаємопроникнення міжнаціональних елементів фізичного виховання; взаємозв'язку святково-ігрової діяльнос- ті й військово-фізичної підготовки; поступовий перехід до організованих форм фізичного виховання; обґрунтуванню доцільності використання елементів системи фізичного виховання Київської Русі в сучасних умовах.