اثر آگاهی، احساسات و شدت اخلاقی بر قصد خرید پوشاک ورزشی تقلبی - بهزاد ایزدی; عابد محمودیان (Sport Sciences Research Institute, 2018)
امروزه، پدیدة تقلب به‌عنوان مشکل بزرگ اقتصادی، اجتماعی و سیاسی درسراسر جهان مطرح می‌شود؛ براین‌اساس، هدف پژوهش حاضر نیز بررسی اثر آگاهی، احساسات و شدت اخلاقی بر قصد خرید برندهای تقلبی پوشاک ورزشی بود. مطالعة حاضر با روش پژوهش توصیفی - همبستگی انجام شد.دانشجویان رشتة تربیت‌بدنی دانشگاه کردستان به روش سرشماری (تعداد = 200) به‌عنوان نمونة آماری انتخاب شدند. یافته‌ها نشان داد که متغیر آگاهی اخلاقی، بر قضاوت اخلاقی (59/0)، احساسات اخلاقی (58/0) و شدت اخلاقی (90/0) اثر معناداری دارد. همچنین، متغیر احساسات اخلاقی با قضاوت اخلاقی و شدت اخلاقی و قضاوت اخلاقی با قصد خرید نیز رابطة معناداریدارند و مدل ارائه‌شده برازش مناسبی دارد. با طراحی کمپین و برنامه‌هایی برای افزایش آگاهی اخلاقی مصرف‌کنندگان، می‌توان ازطریق بیان پیامدها و آسیب‌های خرید و مصرف برندهای پوشاک ورزشی تقلبی، سطح احساسات اخلاقی و شدت اخلاقی مصرف‌کنندگان را بالا برد تا آن‌ها قضاوت اخلاقی بهتری داشته باشند و درنهایت، قصد خرید و مصرف برندهای تقلبی پوشاک ورزشی را کاهش داد.