مقایسه‌ی ویژگی های شخصیتی و اضطراب زنان باردار بر حسب انتخاب نوع زایمان - مسعود حجازی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2018)
مقدمه و اهداف برخی از ویژگیهای روانی و شخصیتی در انتخاب و تصمیمگیری انسانها بسیار تاثیرگذار است. این ویژگیهای روانشناختی میتوانند با انتخاب نوع زایمان نیز مرتبط باشند. از اینرو پژوهش حاضر به منظور مقایسه‌ی ویژگیهای شخصیتی (روان رنجور خویی، برونگرایی، باز بودن به تجربه، توافقگرایی و وجدانگرایی) و اضطراب (آشکار و نهان) زنان باردار بر حسب انتخاب نوع زایمان (طبیعی یا سزارین) در شهرستان طارم اجرا شد.  مواد و روش ها روش پژوهش توصیفی از نوع علی-مقایسهای بود. نمونه مورد بررسی شامل 90 نفر از زنان باردار مراجعهکننده به مراکز بهداشتی شهرستان طارم در سال 1394 بودند. ابتدا به روش نمونهگیری خوشهای دو مرکز از سطح شهرستان انتخاب و سپس ار بین زنان باردار مراجعهکننده به این دو مرکز 90 نفر به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. آزمودنیها به پرسشنامه شخصیتی (NEO-FFI) و پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر پاسخ دادند. برای تحلیل دادهها علاوه بر روشهای آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) از آزمون تحلیل واریانس چند متغیری (Manova) استفاده شد. یافته ها یافتهها نشان داد که بین زنان باردار با ترجیح دو نوع زایمان (طبیعی و سزارین) تفاوت معناداری در میزان اضطراب آشکار و ویژگیهای شخصیتی روان رنجور خویی، برونگرایی، باز بودن به تجربه و مسئولیتپذیری وجود دارد (01/0(P