Швидкісно-силова підготовленість боксерів на етапі підготовки до вищих спортивних досягнень - Володимир Григорович Саєнко; Сергій Олексійович Лахно (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
На етапі підготовки до вищих спортивних досягнень дослідження оптимальних параметрів швидкісно-силової підготовленості боксерів є важливим, оскільки здійснюється різке зростання змагальної практики, а сумарні величини обсягу й інтенсивності тренувальної роботи досягають максимуму. Завдання роботи -визначити оптимальні параметри швидкісно-силової підготовленості боксерів на етапі підготовки до вищих спортивних досягнень. Досліджено статистично значущі показники швидкісно-силової підготовленості боксерів. Отримані кількісні дані можуть використовуватися під час побудови та контролютренувального процесу спортсменів,які спеціалізуються з боксу, та в інших бойових єдиноборствах на етапі підготовки до вищих спортивних досягнень.