Підготовка, підвищення кваліфіуації та перепідготовка педагогічних кадрів у Республіці Узбекістан - Уткір Толіпов (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті розглядаються питання необхідності підготовки, підвищення кваліфікації та перепідготовки педагогічних кадрів у Республіці Узбекистан з метою створення єдиного механізму, що забезпечує зміни освітньої системи, адже освіта є пріоритетним напрямком розвитку держави. В статье рассматриваются вопросы необходимости подготовки, повышения квалификации и переподготовки педагогических кадров в Республике Узбекистан с целью создания единого механизма, который обеспечивает изменения системы образования, поскольку оно есть приоритетным направлением развития страны. The article deals with the questions about necessity of training, qualification update and retraining of pedagogical personnel in Uzbekistan Republic with the aim of creation of single mechanism which provides changes of educational system, as it is primary trend of the country development.