Порівняльний аналіз підходів до визначення поняття «здібності» - Павло Станіславович Чарченко (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2013)
Чарченко П. С. Порівняльний аналіз підходів до визначення поняття «здібності». Проаналізовано теоретичні підходи до визначення поняття «здібності» та здійснено систематизацію поглядів щодо розвитку здібностей у контексті філософії, психології, педагогіки та соціології. Визначено ознаки здібностей; обґрунтовано думку про те, що результативність діяльності слугує критерієм їх оцінки і вираження.