رابطة حمایت اجتماعی دبیران تربیت بدنی و انگیزش پیشرفت دانش آموزان در فعالیت های ورزشی - کرامت سالاری; رخساره بادامی (Sport Sciences Research Institute, 2014)
هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطة حمایت اجتماعی دبیران تربیت بدنی و انگیزش پیشرفت دانش آموزان در فعالیت های ورزشی است. این پژوهش از نوع همبستگی است و به روش پیمایشی انجام گرفته است. نمونة آماری این پژوهش را 296 نفر از دانش آموزان دختر و پسر  پایههای دوم و سوم مقطع متوسطه شهرستان عنبرآباد تشکیل می‌دادند. برای اندازه‌گیری داده‌ها از دو پرسشنامه استفاده شد؛ پرسشنامۀ مقیاس رفتار بین فردی پلیتر و همکاران، برای سنجش حمایت اجتماعی مربی، و پرسشنامۀ ورزش گرایی گیل و دیتر، برای سنجش انگیزش پیشرفت، که روایی صوری و پایایی هر دو پرسشنامه در ایران تأیید شده است. یافته ها نشان داد که بین حمایت اجتماعی دبیران تربیت بدنی و انگیزش پیشرفت ورزشی دانش آموزان همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین مؤلفه های حمایت اجتماعی، یعنی استقلال، شایستگی و حمایت ارتباطی، پیش بینی کننده های معناداری در تعیین انگیزش پیشرفت ورزشی بودند.