Організація та проведення маркетингового дослідження в спортивних установах - Надія Семенівна Карабанова; Анатолій Григорович Карабанов; Тетяна Іванівна Суворова (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
У статті розкрито організацію та проведення маркетингового дослідження керівництвом спортивних установ, обґрунтовано суть маркетингових досліджень у спортивних організаціях. Розкрито аспекти застосування маркетингового підходу в діяльності спортивних установ. Визначено ступінь використання маркетингу в організаційно-управлінській діяльності спортивних установ. Установлено труднощі та можливі наслідки від використання маркетингу в діяльності спортивних установ. Показано, що маркетингові дослідження в спортивній установі повинні ґрунтуватися на використанні комплексу методів, які дають змогу визначити ефективність їхньої діяльності. Відсутність фахівця з маркетингу в органах управління фізичною культурою й спортом є однією з головних перешкод для ефективного функціонування спортивних установ на ринку фізкультурно-спортивних послуг.