ارزیابی نقش فرایند استقبال بر رفع چالش های مرحله ی گذر دانشجویان جدیدالورود - اکبر علی اصغرزاده; زهرا میدانی; عبدالله امیدی; مریم نزادی نیاسر; سیما راستی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2014)
مراسم استقبال و برنامه های توجیهی از رویکردهای مؤثر در رفع عوامل تنش زای اجتماعی، تحصیلی و هیجانی مرحله گذر، ورود به دانشگاه محسوب می شود. مطالعه ی حاضر نیز با هدف ارزیابی نقش فرایند استقبال در رفع چالش های مرحله گذر دانشجویان جدیدالورود انجام شد. برای هدایت این مراسم کار گروهی با عنوان مراسم استقبال متشکل از دانشجویان و اساتید در دانشکده ی پیراپزشکی کاشان تشکیل شد. برای ارزیابی نقش فرایند استقبال مطالعه ی مقطعی از طریق توزیع پرسشنامه در بین کلیه ی دانشجویان ورودی جدید سال 1391 (93 نفر) انجام شد. بیشتر دانشجویان 91 نفر (8/97 درصد) توافق داشتند مراسم استقبال می تواند پل ارتباطی مناسب بین دانشجو و دانشگاه برقرار نماید. بیشتر دانشجویان 90 نفر (8/97 درصد) توافق داشتند مراسم استقبال می تواند دانشجویان را برای سازگاری با محیط دانشگاه و ورود به دانشگاه مهیا نماید. 84 نفر (3/90 درصد) توافق داشتند که این مراسم در تقویت احساس تعلق خاطر دانشجو به دانشگاه تأثیر دارد. با توجه به نظرات دانشجویان در خصوص اهمیت فرایند استقبال در کلیه مراحل گذر به دانشگاه توصیه می شود مرکز تخصصی با عنوان واحد مشاوره و حمایت از دانشجویان جدیدالورود در سطح معاونت دانشجویی دانشگاه ها استقرار یابد تا مسؤولیت آگاهی و توانمندسازی دانشجویان جدیدالورود، اساتید مشاور، سایر دانشجویان و کارکنان در خصوص چالش های مرحله گذر را عهده‏دار گردد.