Формування готовності майбутніх учителів фізичної культури до організації самостійної фізкультурно-оздоровчої діяльності школярів - Євгеній Іванович Жуковський (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Аналіз факторів, що обумовлюють виникнення в учнів різних патологічних станів, свідчить про недоліки фізичного виховання в школі та позашкільних формах роботи, що впливають на фізичний розвиток і підготовленість школярів. Тому успішне розвʼязання цієї проблеми можливе за умови покращення професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури, зокрема щодо організації учнів самостійно виконувати оздоровчі фізичні вправи. У статті розкрито основні чинники формування готовності майбутніх фахівців фізичної культури до організації школярів самостійно займатися оздоровчими фізичними вправами, суть поняття «готовність студентів до самостійної фізкультурно-оздоровчої діяльності» та показано структуру формування готовності майбутніх учителів фізичної культури до використання знань про види самостійних занять фізичними вправами в професійній діяльності.