تعیین اعتبار و روایی نسخۀ فارسی پرسش نامۀ منش ورزشی - محمد ابراهیم رزاقی; قاسم مهرابی; حبیب هنری (Sport Sciences Research Institute, 2014)
این پژوهش، با هدف تعیین روایی و پایایی نسخۀ فارسی پرسشنامۀ منش ورزشی انجام شد. جامعة آماری پژوهش حاضر را ورزشکاران، مربیان، کارشناسان ورزش حرفه ای و قهرمانی استان کرمان تشکیل دادند، که باتوجهبه ملاک حداقل حجم نمونة لازم برای گردآوری دادهها در تحلیل عاملی، 140 نفر بهعنوان نمونة آماری انتخاب شدند. ابزار اندازه گیری، پرسشنامۀ 25 سؤالی منش ورزشی ولراند و همکاران بود که دارای پنج خرده مقیاس (احترام به روابط اجتماعی، احترام به قوانین و مسئولان، تعهد به ورزشی که به آن پرداخته میشود، احترام و توجه به حریف، و عدم رویکرد منفی در جهت عملکرد ورزشی) است. برای تحلیل دادهها، از شاخص های توصیفی برای توصیف آماری دادهها، ضریب آلفای کرونباخ برای تعیین پایایی درونی، و تحلیل عاملی تأییدی برای تعیین روایی سازه استفاده شد. نتایج حاکی از پایایی 82/0 برای پرسشنامۀ منش ورزشی بود. درخصوص روایی سازه و بر اساس میزان روابط و سطح معناداری، تمامی سؤالات، به غیر از یک سؤال، رابطة معناداری با عاملها داشتند و توانستند پیشگوی خوبی برای عامل خود باشند. براساس نتایج پژوهش حاضر، نسخه فارسی پرسش نامه منش ورزشی دارای اعتبار و روایی قابل قبولی می باشد.