Географічні аспекти формування змісту природоохоронних знань учнів основної школи - Тетяна Сергіївна Япринець (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2019)
Япринець Т. С. Географічні аспекти формування змісту природоохоронних знань учнів основної школи. У статті розкрито дидактичні особливості формування змісту природоохоронних знань у процесі навчання географії в основній школі. Узагальнено біологічні і географічні підходи до вивчення природоохоронних питань у школі. Обґрунтовано доцільність посилення географічних аспектів у змісті екологічної освіти та її трансформацію в енвайроментальну освіту. Запропоновано структуру природоохоронних знань учнів, які вони опановують у процесі навчання географії, за елементами змісту і напрямами охорони природи.