Розвиток польської системи педагогічної підготовки на прикладі вищої школи професійної освіти в Плоцьку (польською мовою) - Алісія Скібіцька; Марія Шиманська (Pavlo Tychyna Uman State Pedagogical University, 2013)
У статті проаналізовано головні складові педагогічної підготовки у вищих школах професійної освіти Польщі. Наголошено на важливості реалізації засадничих принципів Болонського процесу й практичного впровадження прийнятих в Польщі національних кваліфікаційних рамок. Специфіку підготовки вчителів розкрито на прикладі функціонування Інституту педагогіки Вищої школи професійної освіти в Плоцьку. В статье проанализированы основные составляющие педагогической подготовки в высших школах профессионального образования Польши. Подчеркнута важность реализации основных принципов Болонского процесса и практического внедрения принятых в Польше национальных квалификационных рамок. Специфика подготовки учителей раскрыта на примере функционирования Института педагогики Высшей школы профессионального образования в Плоцке. The main components of teacher training in schools of higher vocational education in Poland are analyzed in the article. It is stressed on the importance of fundamental principles of the Bologna process and the practical implementation adopted in the Polish national qualification framework. Specificity of training teachers is showed on the example of the Institute of Pedagogy of Graduate School of Professional Education in Plock.