تأثیر مراقبه ذهن آگاهی بر وضعیت ذهن آگاهی، حالت اجرای روان (سبکبالی) و عملکرد ورزشی - علیرضا آقابابا; علی کاشی (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف این پژوهش، تأثیر مراقبة ذهن‌آگاهی بر وضعیت ذهن‌آگاهی، حالت اجرای روان (سبک‌بالی) و عملکرد ورزشی ورزشکاران رشتة تنیس روی میز بود. تعداد 30 ورزشکار مرد تنیس روی میز از لیگ والیبال، به‌صورت تصادفی در دو گروه کنترل و تجربی قرار گرفتند. برای جمع‌آوری اطلاعات، از پرسش‌نامة ذهن‌آگاهی ورزشی، پرسش‌نامة اجرای روان وضعیتی و پرسش‌نامة عملکرد ورزشکاران چاربونیو استفاده شد. گروه تجربی به‌مدت شش هفتة دو‌جلسه‌ای، براساس پروتکل ذهن‌آگاهی ورزشی تحت آموزش‌های ذهن‌آگاهی قرار گرفتند. برای مقایسة متغیرها، از آزمون تحلیل واریانس با اندازه‌گیری مکرر استفاده شد. نتایج نشان داد که وضعیت ذهن‌آگاهی، روانی اجرا (سبک‌بالی) و عملکرد، در گروه تجربی به‌طور معناداری نسبت به گروه کنترل بهبود یافته است. با توجه به اثر تمرینات ذهن‌آگاهی بر وضعیت ذهن‌آگاهی، سبک‌بالی و اجرای ورزشکاران، این تمرینات می‌توانند درکنار دیگر تمرینات و مهارت‌های روان‌شناختی برای توسعة عملکرد ورزشی ورزشکاران به‌کار برده شوند.