'Metodologia en context': Una proposta de reflexió i innovació per a docents de segones llengües - Manel Lacorte (Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Universitat de València, 2013)
L'èmfasi en la comunicació en situacions d'ús real, l'atenció a les necessitats individuals dels aprenents i la consideració de principis generals contrastats per a l'aprenentatge i l'ensenyament de segones llengües (L2) representen avanços molt positius per a la metodologia de L2 en aquestes primeres dècades del segle XXI. Des d'un interès per estimular una orientació més integral (emic, en anglès) per a la disciplina, l'objectiu principal d'aquest treball consisteix a definir el concepte de metodologia en context a partir de la reflexió sobre els aspectes socials en l'adquisició de L2, les tendències més recents en l'enfocament comunicatiu, les macro-estratègies post-metodològiques, les condicions locals de la classe de L2, les condicions institucionals i sociopolítiques, i el procés de recerca en acció.