تحلیل عوامل مؤثر در توسعة ورزش‌های پایه در مدارس ابتدایی شهر اهواز - عباس جهان تاب نژاد; عبدالرحمن مهدی‌پور; امین خطیبی (Sport Sciences Research Institute, 2018)
هدف پژوهش حاضر، تحلیل عوامل مؤثر در توسعة ورزش‌های پایه در مدارس ابتدایی شهر اهواز بود. روش پژوهش توصیفی- تحلیلی بود که با روش پیمایشی انجام شد. جامعة آماری همة معلمان ورزش مرد و زن شهر اهواز بودند (تعداد =521). حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان برآورد شد (220 نفر). ابزار اندازه‌گیری پرسش‌نامة پژوهشگرساخته بود. برای بررسی روایی محتوایی و صوری، پرسش‌نامه دراختیار چند تن از اساتید مرتبط قرار گرفت و پس از اعمال اصلاحات موردنظر توزیع شد. همچنین، برای بررسی روایی و پایایی سازه‌ای از روایی همگرایی و واگرایی استفاده شد. یافته‌های پژوهش نشان داد که نُه عامل فرهنگی و اجتماعی، مدیریتی و سازمانی، اقتصادی، نیروی انسانی متخصص، امکانات و تجهیزات، انگیزشی، زمانی، آب‌وهوا و رسانه برتوسعة ورزش‌های پایه در مدارس ابتدایی شهر اهواز تأثیر دارند. به‌طورکلی، با توجه به خروجی نهایی نرم‌افزار پی.ال.اس. و شاخص‌های برازش آن مشخص شد که مدل ارائه‌شده با داده‌های حاصل از پژوهش منطبق می‌باشد و مناسب است. دراین‌میان، عوامل مدیریتی با ضریب مسیر 326/0 بیشترین و عوامل انگیزشی با ضریب مسیر 071/0 کمترین تأثیر را بر عوامل توسعة ورزش‌های پایه در مدارس اهواز دارند. به‌طورکلی، توصیه می‌شود نگاه ویژه‌ای به عوامل اثرگذار بر توسعة ورزش‌های پایه در مدارس انجام شود و در سیاست‌گذاری‌های ورزشی مدارس این نتایج لحاظ شوند.