ІНФОРМАЦІЙНО-КОМУНІКАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ У ПРОЦЕСІ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНО ОРІЄНТОВАНОЇ ЛЕКСИЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ - Olga Ivanova (National Technical University of Ukraine "Kyiv Polytechnic Institute", 2014)
Дана стаття присвячена проблемі формування професійно орієнтованої лексичної компетентності з використанням інформаційно-комунікаційних технологій. Досліджуються особливості процесу  навчання іншомовної фахової лексики, визначається поняття лексичної компетентності. Особлива увага приділяється професійно орієнтованій лексичній компетентності, адже процес її формування є невід'ємним компонентом навчання майбутніх спеціалістів різних галузей. Важливу роль у процесі вивчення лексичного матеріалу відіграють інформаційно-комунікаційні технології, адже вони надають можливість оптимізувати та частково автоматизувати процеси вивчення нового матеріалу. ІКТ розраховані на самостійне активне сприймання та засвоєння студентами знань, умінь і навичок. Значна увага приділяється принципам використання ІКТ, яких слід дотримуватися  під час навчання лексики, зокрема фахової. Серед них ми виділяємо принцип інтеграції, інтерактивності навчання, індивідуалізації, принцип надання орієнтирів для лексичних дій, а також принцип автоматизованого контролю сформованості лексичних навичок, які є одним з основних елементів професійно орієнтованої лексичної компетентності.