آیا ارتباطی بین ورزش و استئوآرتریت وجود دارد؟ - علی اصغر نورسته; حامد محمودی; سارا امامی; الهام حاجی حسینی (Shahid Beheshti University of Medical Sciences, 2018)
مقدمه و اهداف هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی ارتباط بین ورزش در سطوح قهرمانی و تفریحی با استئوآرتریت بود. مواد و روش ها برای انجام تحقیق مروری حاضر، جستجوی پیشینه تحقیق از طریق موتورهای جستجوگر الکترونیک در سه دهه گذشته (از سال 1987 تا 2017) در پایگاه PubMed و Sportdiscus انجام شد. برای جستوجو از واژههای کلیدی "Osteoarthritis"، "Athletes"،"Elite"  و "sports" به همراه مترادفهای مرتبط استفاده گردید. همچنین برای جستوجوی مقالات فارسی از پایگاه مجلات کشور(MAGIRAN) ، پایگاه اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی  (SID)و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) استفاده شد. یافته ها با در نظر گرفتن معیارهای ورود به تحقیق حاضر، 29 مقاله (شامل 28 مقاله انگلیسی و 1 مقاله فارسی) انتخاب شد. از بین این مقالات، 13 مقاله مربوط به ارتباط استئوآرتریت و ورزش تفریحی و 15 مقاله مربوط به بررسی استئوآرتریت در بین ورزشکاران نخبه بود. از 13 مقاله مربوط به ورزش تفریحی، 5 مقاله آیندهنگر به بررسی استئوآرتریت مفاصل زانو و ران در بین دوندگان بزرگسال و 8 مقاله از نوع مورد-شاهدی به بررسی استئوآرتریت مفاصل زانو و ران در بین سایر ورزشکاران پرداخته بود. از 16 مقاله مربوط به ورزش قهرمانی، 7 مقاله، استئوآرتریت مفاصل اندام تحتانی در بین فوتبالیستهای نخبه بازنشسته، 5 مقاله استئوآرتریت مفاصل اندام تحتانی در بین ورزشکاران نخبه بازنشسته رشتههای مختلف ورزشی، 1 مقاله استئوآرتریت مفصل زانو در بین پینگپنگبازان نخبه بازنشسته، 1 مقاله استئوآرتریت مفصل شانه در بین تنیسبازان نخبه بازنشسته، 1 مقاله استئوآرتریت مفصل مچ پا در بین والیبالیستهای نخبه بازنشسته و 1 مقاله استئوآرتریت دوندگان نخبه را بررسی کرده بودند. نتیجه گیری فعالیتهای ورزشی-تفریحی در حد متوسط، صرف نظر از اینکه ورزش مورد نظر چه باشد، عامل خطرسازی برای استئوآرتریت رادیوگرافیک و بالینی نمیباشد و به دلیل مزایای غیرقابل انکار ورزش، افراد را باید به سمت ورزش تشویق کرد. در بین جمعیت عموم و ورزشکاران نخبه به نظر میرسد استئوآرتریت رادیوگرافیک با رشتههای ورزشی تیمی و قدرتی (فوتبال، راگبی، کشتی، وزنهبرداری و ورزشهای راکتی) در شرایطی که تمرینات و رقابتها به شکل شدیدی انجام شود، بیشتر رخ میدهد. همچنین به نظر نمیرسد که ورزشکاران استقامتی نخبه در خطر استئوآرتریت قرار داشته باشند. خطر استئوآرتریت با رشتههای ورزشی دارای ضربههای شدید و تکراری افزایش پیدا میکند که این خطر به شکل قابل ملاحظهای با آسیب مفصلی در ارتباط است.