Особливості організації фізичної підготовки і позакласної роботи в кадетських корпусах у ХІХ - на початку ХХ століття - Сергій Кормілець (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2014)
Кормілець С. В. Особливості організації фізичної підготовки і позакласної роботи в кадетських корпусах у ХІХ - на початку ХХ століття. Статтю присвячено дослідженню питань, пов'язаних з організацією фізичної підготовки й фізичного розвитку учнів кадетських корпусів Російської імперії на територіях українських губерній у ХІХ - на початку ХХ сторіччя. Показано основні етапи становлення й розвитку системи тілесних вправ, які сприяють удосконаленню фізичного розвитку кадетів, майбутніх офіцерів. Розкрито деякі аспекти проведення позакласної роботи в кадетських корпусах.