کلونیزاسیون استرپتوکوکوس آگالاکتیه در زنان باردار ایران: مرور نظام‌مند - ارشید یوسفی اوروند; فرزاد خادمی; کیارش قزوینی; محبوبه نخ‌زری مقدم; زهرا مشکات (Mashhad University of Medical Sciences, 2017)
مقدمه: استرپتوکوکوس آگالاکتیه می‌تواند در رکتوواژینال زنان باردار کلونیزه شده و با انتقال به نوزاد، منجر به بیماری‌های زودرس نوزادی خطرناک مانند سپسیس و پنومونی شود. برای پیشگیری از این عوارض باید پروفیلاکسی آنتی‌بیوتیکی در مادران باردار حامل باکتری انجام شود. آمارهای متفاوتی از میزان کلونیزاسیون این باکتری در ایران وجود دارد و میزان شیوع کلی آن مشخص نیست. مطالعه مروری حاضر با هدف بررسی میزان کلونیزاسیون باکتری در ایران انجام شد. روش‌کار: در مطالعه مروری حاضر میزان کلونیزاسیون زنان باردار در ایران با استرپتوکوکوس آگالاکتیه با بررسی مقالات موجود در پایگاه‌های اطلاعاتیGoogle Scholar ،Scopus ،PubMed IranMedex ،ISC ، ISI Web of Knowledge، MedLib و با استفاده از کلمات کلیدی Streptococcus agalactiae colonization، group B streptococcus colonization، neonatal infection، prognant women و Iran بدون محدودیت زمانی انجام شد. 32 مقاله بر اساس بررسی کلونیزاسیون مادران باردار توسط استرپتوکوکوس آگالاکتیه در مناطق مختلف ایران وارد مطالعه شدند. تجزیه و تحلیلداده‌ها با نرم‌افزار آماری SPSS (نسخه 16) انجام شد. یافته‌ها: تعداد 10548 زن باردار در 32 مطالعه و در 17 شهر بررسی شدند. از این تعداد 1568 مورد با باکتری کلونیزه بودند. میزان شیوع کلی 50/15% تخمین زده شد که بیش‌ترین تعداد مربوط به شهر سنندج (75%) و کمترین تعداد مربوط به شهر کاشان (6/7%) بود. نتیجه‌گیری:غربالگری تمام زنان باردار از نظر کلونیزاسیون استرپتوکوکوس آگالاکتیه، در هفته 37-35 بارداری و ارائه اطلاعات اپیدمیولوژیک به سیستم بهداشت و درمان جهت اقدامات پیشگیرانه مانند تولید واکسن بر اساس سروتیپ شایع، مفید خواهد بود، همچنین در مطالعات بالینی ارتباط بین کلونیزاسیون استرپتوکوکوس و عوارض مادری و نوزادی بررسی شود.