تعیین روایی و پایایی پرسش‌نامۀ نقش تبلیغات در جذب نوجوانان به مدارس تکواندو براساس الگوی AIDA - اسماعیل دولتیاری; حسین پورسلطانی (Sport Sciences Research Institute, 2017)
هدف از پژوهش حاضر، تعیین اعتبار و پایایی پرسش‌نامۀ نقش تبلیغات در جذب نوجوانان به مدارس تکواندو بر‌اساس الگوی "آیدا‌" بود. جامعة آماری پژوهش را ‌360 نفر از تکواندو‌کاران پسر شهر زنجان که در ‌‌محدودۀ سنی 18ـ‌12 سال قرار داشتند، تشکیل ‌دادند که از میان آن‌ها، نمونة آماری ‌معادل 186 نفر انتخاب گردید. جهت گرد‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامۀ 20 سؤالی پژوهشگرساخته که دارای چهار مؤلفۀ ‌‌جلب توجه، علاقه‌مند‌سازی، تحریک تمایل و سوق‌دادن به خرید (جذب)‌ بود، بهره گرفته شد و داده‌ها با استفاده از روش امتیاز‌گذاری پنج ارزشی لیکرت، مورد ‌ارزیابی قرار گرفتند. روایی صوری و محتوایی پرسش‌نامه نیز توسط 10 نفر از کارشناسان ورزشی رشتۀ مربوطه و اساتید دانشگاه تأیید گشت. همچنین، از شاخص‌های آمار توصیفی برای توصیف داده‌ها استفاده شد، ‌ضریب آلفای کرونباخ برای تعیین ثبات درونی پرسش‌نامه به‌کار رفت و ‌تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی برای تعیین اعتبار سازه مورداستفاده قرار گرفت. نتایج نشان می‌دهد که از بین چهار مؤلفۀ الگوی آیدا، مؤلفۀ علاقه‌مند‌سازی دارای بیشترین نقش و مؤلفة جلب توجه دارای کمترین نقش در جذب نوجوانان به مدارس تکواندو می‌باشند. نتایج آلفای کرونباخ نیز بیانگر آن است که ثبات درونی پرسش‌نامه برابر با (80‌/0) است و بین تمامی گویه‌ها و عوامل، ارتباط معنا‌داری مشاهده می‌شود. بر پایۀ یافته‌ها مشخص می‌شود که پرسش‌نامۀ نقش تبلیغات، ثبات درونی و برازش مناسبی دارد. با توجه به تأیید پرسش‌نامۀ مذکور در پژوهش حاضر، پژوهشگران می‌توانند جهت تعیین نقش تبلیغات بر جذب در سایر رشته‌های ورزشی، از این پرسش‌نامه استفاده نمایند.