Educant en salut en Educació Física: Una experiència de recerca-acció - Miguel Fernandez-Menéndez; Javier Fernandez-Rio (Universitat de Barcelona, 2018)
En aquest article es descriu un projecte de recerca-acció dut a la pràctica i investigat a través d'una unitat didàctica desenvolupada per treballar hàbits saludables, primers auxilis i educació vial amb l'objectiu de veure si es poden millorar aquests coneixements en els estudiants. Un total de 41 alumnes d'Educació Primària, 16 de 3r, 15 de 4t i 10 de 5è (d'entre 8 i 11 anys) van accedir a participar. El Qüestionari d'Interès Situacional, els estudis de cas i els dibuixos argumentats o pictogrames es van utilitzar per extreure informació. Els resultats quantitatius mostren que els estudiants van millorar àmpliament els seus coneixements, així com en el gaudi. Els resultats qualitatius mostren 6 categories: aprendre, agradar, divertit, novetat, companyonia i esforç. A més, els estudiants manifesten que la unitat didàctica havia estat una novetat, divertida, en la que havien gaudit perquè els havia agradat i havien après. Els resultats mostren que es pot millorar l'aprenentatge >de coneixements relacionats amb la salut, els primers auxilis i l'educació viària en estudiants de Primària d'una manera que resulti divertida per a ells.