تدوین مدل ارتباطی خودکارآمدی شغلی و سرمایۀ اجتماعی در وزارت ورزش و جوانان ایران - لقمان کشاورز; ابوالفضل فراهانی; زهرا اصغری (Sport Sciences Research Institute, 2021)
پژوهش حاضر با هدف تدوین مدل ارتباطی خودکارآمدی شغلی و سرمایة اجتماعی در وزارت ورزش و جوانان ایران انجام شد. جامعة آماری پژوهش همة مدیران عالی، میانی و پایه، کارشناسان مسئول، کارشناسان و کمک‌کارشناسان شاغل در وزارت ورزش و جوانان بودند (تعداد = 850) که 265 نفر به‌طور تصادفی طبقه‌ای برای نمونة پژوهش انتخاب شدند. برای دستیابی به اهداف پژوهش از پرسشنامهها‌ی خودکارآمدی شرر (1982) و سرمایة اجتماعی پاتنام (1993) استفاده شد. روایی هر دو پرسشنامه به تأیید 15 نفر از متخصصان رسید و پایایی آن‌ها در یک مطالعة مقدماتی با 30 آزمودنی و با آلفای کرونباخ به‌ترتیب  0.8 و 0.73 محاسبه شد. به‌منظور تجزیه و تحلیل اطلاعات جمع‌آوری‌شده از روش‌های آماری توصیفی و استنباطی از جمله کولموگروف-اسمیرنوف، تی استودنت تک‌نمونه‌ای، تحلیل مسیر و برای تعیین ارتباط علّی بین متغیرها از روش مدل معادلات ساختاری به کمک دو نرم‌افزار آموس و اس‌پی‌اس‌اس استفاده شد. یافتههای پژوهش نشان داد در بین منابع انسانی وزارت ورزش و جوانان خودکارآمدی شغلی در حد نامطلوب و سرمایة اجتماعی در حد مطلوب قرار داشت. همچنین بین خودکارآمدی شغلی و سرمایة اجتماعی ارتباط مستقیم معنا‌داری وجود داشت. در ارتباط بین خودکارآمدی شغلی و سرمایة اجتماعی وزارت ورزش و جوانان ایران بعد شناختی با بار عاملی 0.80، بعد ساختاری با بار عاملی 0.74 و بعد ارتباطی با بار عاملی 0.71 بیشترین تأثیر را داشتند.نتایج تحقیق ضرورت و لزوم ارتقا سرمایه اجتماعی  و اعتماد متقابل در سازمان  را به منظور بالا بردن سطح خودکارآمدی  و در نتیجه افزایش قدرت رقابتی سازمان را تبیین می کند.