ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ ДЕТЕРМІНАНТИ ФОРМУВАННЯ ДОСЛІДНИЦЬКИХ ЗДІБНОСТЕЙ - І.В. ОЛІЙНИК (Alfred Nobel University Publisher, 2019)
У статті обґрунтовано актуальність формування дослідницьких здібностей як складової дослідницької компетентності у майбутніх докторів філософії в умовах аспірантури. Проаналізовано передумови виникнення дослідницьких здібностей- «орієнтовно-дослідницькі реакції», «орієнтовну діяльність»; окреслено рівні детермінації дослідницької поведінки. На основі аналізу наукової літератури констатовано відсутність єдиного трактування феномена «дослідницька поведінка», оскільки це психічне явище є складним та неоднозначним.