Особливості електричної активності кори головного мозку спортсменів в альфа-діапазоні ЕЕГ - Ольга Андріївна Іванюк; Олександр Панасюк (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Досліджено електричну активність кори головного мозку в альфа-діапазоні ЕЕГ у праворуких юнаків, які займаються ациклічними та циклічними видами спорту, у станах функціонального спокою із заплющеними й роз-плющеними очима, а також під час виконання когнітивних завдань «Увага» й «Відтворення слів». Просторовий розподіл зв'язків між відділами кори головного мозку, під час когнітивної діяльності, залежать від ранньої спортивної спеціалізації різного типу. Група спортсменів ациклічних видів спорту характеризується вищим рівнем когерентності в альфа-діапазоні ЕЕГ, порівняно із групою спортсменів циклічних видів спорту, незалежно від виду тестування.