Аналіз взаємозв'язку фізичного, психофізіологічного розвитку та фізичної підготовленості дітей 2-3-го й 3-4-го років життя - Олена Геннадіївна Лахно (Lesya Ukrainka Volyn National University, 2016)
Наведено результати визначення структури фізичного розвитку, психофізіологічних можливостей та фізичної підготовленості дітей вікових груп 2-3-го, 3-4-го років життя. Установлено, що розвиток дітей 2-4-го років життя відбувається гетерохронно. У початковому дослідному віковому періоді (2-3-го років життя) спостерігаємо значну роль показників фізичного розвитку в розвитку фізичних якостей і психофізіологічних можливостей. У 3-4-річних дітей посилюється роль рівня розвитку фізичних якостей і психофізіологічних можливостей у структурі комплексної підготовленості.