Halk Sağlığı disiplininin ahlaki değerleri ve ilkeleri - Murat Civaner (Turkish Society of Public Health Specialists, 2015)
Halk Sağlığı disiplininin birey ve toplumun sağlığını korumayı ve geliştirmeyi amaçladığı, genellikle gerekçesini sorgulamadan kabul edilir. Bununla birlikte, bu kabulün gerekçesini, böyle bir amacın neden değerli olduğunu ifade etmek, Halk Sağlığı uygulamalarına yön vermek ve var olan uygulamaların amaçla ne kadar örtüştüğünü değerlendirmek açısından önemlidir. Bu yazıda, disiplinin var oluş amacının dayandığı değer ve ilkeler temellendirilmekte, ayrıca bu değer ve ilkelerden kalkarak meslek ahlakı kuralları tanımlanması için çağrıda bulunulmaktadır.