Установлення вимог до особистісних якостей кваліфікованого робітника - Ольга Єжова (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2014)
Єжова О. В. Установлення вимог до особистісних якостей кваліфікованого робітника. Робота спрямована на встановлення науково обґрунтованого переліку індивідуальних особливостей особистості, необхідних для успішного набуття професійних компетенцій робітників-швейників. Установлено, що представникам усіх досліджуваних професій потрібні якості типу «людина-техніка», а для деяких завдань - «людина-людина» та «людина-художній образ». Створений перелік охоплює 39 професійно важливих якостей особистості, у результаті апріорного ранжування список скорочений до 33-х.