ارائه چارچوب زمینه‌های محیطی مؤثر در تأسیس شرکت‌های آموزشی دانش بنیان (مورد مطالعه: دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان) - مهناز کارگر; کیومرث نیازآذری; ترانه عنایتی (Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, 2021)
دانشگاه‌ها به عنوان متولیان اصلی تربیت منابع انسانی متخصص در جامعه، نقش اساسی دارند. به منظورتغییر نگرش دانشجویان و دانش آموختگان از کارجویی به کارآفرینی، دانشگاه می‌تواند مسیر کاربردی نمودن و بهره برداری از قابلیت‌های ایجاد شده در دانش آموختگان را از طریق ایجاد شرکت های دانش بنیان هموار نماید. پژوهش حاضر از نظر هدف کاربردی و از نظر نحوه به دست آوردن دادهها کیفی و کمّی است. ابزار گردآوری داده ها مصاحبه و پرسشنامه بود که ابتدا مصاحبه با 13 نفر از صاحب نظران دانشگاهی در حوزه شرکتهای دانش بنیان با روش نمونه گیری هدفمند انجام گرفت و زمینههای محیطی با استفاده از تحلیل مصاحبهها استخراج شد. در بخش کمّی، پرسشنامه محقق ساخته در میان267 نفر با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی طبقهای بر حسب واحدها توزیع شده و با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی و آزمون تی تک نمونه به بررسی وضعیت پرداخته شد. یافته‌ها نشان داد بیشترین ضریب تأثیر مربوط به برنامهریزی تجاری مناسب جهت تبدیل ایده به محصول توسط دولت با 09/17 و کمترین ضریب تأثیر مربوط به عوامل اجتماعی جامعه با 84/7 بود. همچنین مدل پژوهش، با شاخص‌های برازش و ضرایب استاندارد مورد تأیید قرار گرفت.