Vývinové tendencie a súčasný stav sociálnej pedagogiky v Poľsku - M. Maľová-Niklová (Czech Pedagogical Society, 2007)
V príspevku je venovaná pozornosť vybraným aspektom historického vývoja sociálnej pedagogiky v Poľsku. Zároveň približuje úlohy sociálnej pedagogiky v súčasnosti a poukazuje na možnosti uplatnenia absolventov v praxi.