Repensar les STEM a l'escola des d'una mirada d'Equitat Educativa - Núria Clotet Palà; Èlia Tena Gallego (Universitat Autònoma de Barcelona, 2023)
L'equitat educativa en general, i en STEM en particular, és un dels reptes de l'educació actual al nostre territori. En aquest article presentem com l'escola Salvador Vinyals i Galí, situada en un entorn desafavorit i amb un alumnat amb perfils poc representats en les STEM, inicia un procés de reflexió i canvi respecte al treball d'aquestes disciplines a l'escola. L'objectiu principal és la millora de l'aprenentatge i del posicionament STEM del seu alumnat (interès, percepció d'autoeficàcia, aspiracions...). Per fer-ho s'han dut a terme dues accions principals: la formació del claustre i la creació d'una aula STEM. Tot i que encara és aviat per valorar l'impacte, ja s'observen alguns canvis, per exemple, en la percepció de l'alumnat vers l'error, la participació en les activitats de tot l'alumnat o el foment d'altres tipus d'aprenentatge.