Підготовка майбутнього педагога до реалізації особистісно орієнтованого навчання - Lyudmyla Mashkina (Khmelnytskyi Humanitarian-Pedagogical Academy, 2013)
У статті розкрито особливості підготовки майбутніх педагогів до реалізації особистісно орієнтованого навчання. Визначено основні компоненти готовності студентів до такого навчання, як от: мотиваційний, змістовий, методичний. Мотиваційний компонент, зокрема передбачає сформованість мотивів і цілей особистісно орієнтованої педагогіки ; змістовий - спрямований на системне оволодіння знаннями особистісно орієнтованого навчання із дисциплін педагогічного і предметно-методичного циклів, а методичний компонент націлює на технологічні вміння в контексті вищезазначеного навчання. Висвітлено педагогічні умови ефективної підготовки майбутніх вчителів до особистісно орієнтованого навчання.