ترابکولار جوونایل اوسی فاینگ فیبروما در فک پایین: گزارش مورد - نوشین محتشم; مجید عشق پور; اعظم روشن میر; فاطمه حافظ ملکی; سمیه عبدالله پور (Mashhad University of Medical Sciences, 2014)
مقدمه:Juvenile ossifying fibroma(JOF) یک تومور خوش خیم نادر اما با تهاجم موضعی و پتانسیل عود بالاست. یک نئوپلاسم فیبرواوسئوس است که به وسیله جایگزینی استخوان نرمال با بافت فیبروز و تولید محصولات کلسیفیه جدید مانند سمان، استخوان یا هردو مشخص می‏شود. Juvenile ossifying fibroma ضایعه‏ای با حدود مشخص است که آن را از فیبروزدیسپلازیا متمایز می‏کند. به علت داشتن ماهیت اوستئولیتیک و رشد سریع این تومور با یک بدخیمی اشتباه می‏شود. در بچه‏ها و بزرگسالان جوان اتفاق می‏افتد. گزارش مورد: در این مطالعه JOF در یک دختر 12 ساله که با یک تورم دردناک در سمت راست تنه و بوردر تحتانی مندیبل به بخش جراحی دانشکده دندانپزشکی مشهد مراجعه کرده بود گزارش می‏گردد. بیوپسی انسیژنال از ضایعه یک JOF را در بررسی هیستولوژی نشان داد. درمان بلوک رزکشن صورت گرفت. پیگیری بیمار از جراحی تا زمان ارسال این گزارش هیچ شواهدی از عود را نشان نداد. نتیجه گیری:JOF یک نئوپلاسم فیبرواسئوس نادر است که در سنین جوانی دیده می‏شود، که به خاطر تهاجم موضعی و سرعت گسترش آن نسبت به نوع معمول آن، مورد توجه است. بنابراین تشخیص سریع‏تر ضایعه و ارتباط تمامی اطلاعات کلینیکی، رادیولوژی، CT اسکن و هیستولوژی در دسترس برای کنترل بهتر ضایعه اهمیت دارد.