АНГЛОМОВНА ОСВІТА УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ШКОЛИ - НЕОБХІДНІСТЬ СЬОГОДЕННЯ - Олена Біда; Тетяна Кучай; Олександр Кучай (Bohdan Khmelnytskyi National Academy of the State Border Guard Service of Ukraine, 2020)
Основною метою навчання іноземної мови є формування в учнів комунікативної компетенції, що означає оволодіння мовою як засобом міжкультурного спілкування. У початковій школі створюються умови для ранньої комунікативно-психологічної адаптації школярів до нового мовного світу та для подолання подальших психологічних бар'єрів при використанні іноземної мови як засобу спілкування; для розвитку мотивації у подальшому оволодінні іноземної мови; формується елементарна комунікативна компетенція. У статті з'ясовано особливості і необхідності англомовної освіти учнів початкової школи, що є необхідністю сьогодення. Виокремлено види мовленнєвої діяльності, що охоплює зміст навчання іноземної мови. Показано основні види оцінювання з іноземної мови - поточне (непоурочне), тематичне, семестрове, річне оцінювання та підсумкова державна атестація. Запропоновано методичні рекомендації для ефективного іншомовного навчання учнів і для розвитку різноманітних здібностей дитини засобами іноземної мови у початковій школі.