بررسی اثر بافت‌های نرم در اندازه‌گیری زاویه کایفوز سینه‌ای به‌وسیله خط-کش منعطف - رضا رجبی; سپیده لطیفی; هومن مینونژاد; فرهاد رجبی (Sport Sciences Research Institute, 2015)
هدف از انجام این پژوهش بررسی اثر بافت‌های نرم در اندازه‌گیری زاویه کایفوز سینه‌ای به‌وسیله خطکش منعطف از طریق قرارگیری بر روی بدن و عکس رادیوگرافی و همچنین مقایسه نتایج با روش کوب بود. نمونهها را 18 نفر تشکیل دادند. در بررسی اندازهگیری کایفوز سینهای از طریق خطکش منعطف روی بدن و روی عکس رادیوگرافی با اندازهگیری زاویه کوب همبستگی و روایی بالایی مشاهده شد. در مقایسه این سه روش ازنظر میانگین نتایج اندازهگیری با استفاده از خطکش منعطف روی بدن و روی عکس رادیوگرافی به هم نزدیک است و اختلاف زیادی وجود ندارد. میانگین اندازهگیری با استفاده از خطکش منعطف روی عکس رادیوگرافی با میانگین اندازهگیری از طریق زاویه کوب نیز اختلاف معناداری وجود ندارد.بنابر نتایج بهدستآمده میتوان گفت؛ خطکش منعطف به‌عنوان وسیلهای معتبر در مقایسه با بهترین معیار (رادیوگرافی) دارای اعتبار بالایی است و بافت‌های نرم ستون فقرات اثری بر اندازه‌گیری با خطکش منعطف ندارد.