Delo medicinske sestre pri očesnem zdravljenju - Ljuba Ilinčič; Milena Jarc (Nurses and Midwives Association of Slovenia, 1982)
Članek govori o načinih dajanja zdravil pri očesnih boleznih. Podrobno je opisano dajanje kapljic in mazil v oči. Navedene so tudi naloge, ki jih ima medicinska sestra pri dajanju injekcij v okolico očesa.