СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНИЙ ТРЕНІНГ ЯК ЗАСІБ КОРЕКЦІЇ СПІЛКУВАННЯ ПІДЛІТКІВ З ОДНОЛІТКАМИ - N.O. Mukhina (Academy of Cognitive and Natural Sciences, 2022)
Визначено поняття тренінгу, соціально-психологічного тренінгу. Окреслено цілі соціально-психологічного тренінгу. Описано види взаємодії учасників соціально-психологічного тренінгу. Акцентовано особливу увагу на груповому процесі, що ґрунтується теорії міжособистісних стосунків В. Шютца та клієнт-центрованого підходу К. Роджерса. Зроблено висновок, що соціально-психологічний тренінг можна використовувати з метою допомоги підліткам успішніше і найповніше реалізувати себе в комунікативній діяльності, покращити спілкування з однолітками, сформувати адекватну самооцінку.